پرسش و پاسخ

اگر سوالی دارید که در لیست زیر نیست اینجا مطرح کنید

  • سلام آقای دکتر .بچه ام 5روز مانده که شش ماهش تمام بشه .میتونم از حالا دادن فرنی رو شروع کنم؟

    با سلام، اگر چه دستور هاي بهداشتي هميشه بايد بصورت اكيد باشد و اخيرا توصيه به سن صد و هشتادو پنج روزگي مي كنند ولي در موارد استثناء مثل مواقعي كه مادر شاغل است اين اجازه داده شده كه تا يك هفته زودتر تغذيه شروع شود ولي بايد تنوع كمتري داشته باشد تا با بقيه كه ديرتر شروع مي كنند  برسند. 
  • سلام دکتر عزیز. پسرم 6 ماهشه. و هنوز ساعت خوابش نه تنها تنظیم نشده ( شب ها کلا بیداره) بلکه توی طول روز فقط 6 الی 7 ساعت میخوابه. در بیداری اصلا بی تاب نیست. ایا جای نگرانی داره؟ باید چه کار کنم

    با سلام، بجز در موارد نسبتاً نادر، در بیشتر موارد این مشکل قابل حل است. باید سعی نمایید تا این عادت ایجاد شده را تغییر دهید بدین صورت که تغذیه در روز با فاصله کمتر باشد و محیط اطراف نیز روشن تر و برعکس شبها با فاصله بیشتری تغذیه شود و اتاق نیز تاریک باشد. تا هورمون های روز و شب تنظیم گردند. اگر خواب روز شیرخوارتان را کم نمایید بتدریج شبها بهتر می خوابد. در موارد خاص باید با یک روانپزشک یا روانکاو نیز مشورت شود. 
  • با سلام. جناب دکتر پسرمن کمی رفلاکس داره، در حدی که چند ماه پیش فرمودید احتیاج به دارو نداره و فقط باید از خوردن محصولات گاوی اجتناب کنم. با توجه به اینکه پسر من 6 ماهه شده ،از هفته بعد باید حریره بادام بخوره. من از کسی شنیدم که بادام رفلاکس رو تشدید میکنه. میخواستم از شما بپرسم که چنین چیزی صحت داره؟

    با سلام، در مورد حسایت به مواد مختلف چندان قانون کلی وجود ندارد . لذا ممکن است هر فردی به یک سری مواد حساس باشد. بنابراین هر ماده تازه ای را باید به فاصله یک هفته تا ده روز جهت شیرخوار شروع نمود تا در صورت مشخص شدن حساسیت آن را برای مدتی و گاهی مدت خیلی طولانی اسنفاده ننمود. 
  • سلام جناب دکتر. پسر من 6 ماهشه. الان روز چهارمه که مدفوع نکرده. می خواستم ببینم تا چند روز طبیعیه؟ و اگر تا اون روز هم مدفوع نکرد چیکار باید بکنم؟

    با سلام ، در سن ٦ تا ٧ ماهگي بدليل شروع تغذيه كمكي كه اكثرا از مواد قابض مثل برنج درست مي شود و همچنين قطره آهن در بعضي از شيرخواران ممكن است ايجاد يبوست نمايد. لذا بطور كلي در صورتي كه علايم بيماري ديگري مثل استفراغ غير طبيعي، حال عمومي بد و...  وجود نداشته باشد مي توان با تجويز مقداري آب ، ماساژ كل بدن، قطع چند روزه ي قطره آهن  و اقدامات مشابه مشكل را حل نمود. در صورتي كه غير از اين باشد بايد ابتدا شيرخوار معاينه و در صورت صلاحديد اقدامات درماني نيز شروع شود. 
  • با سلام چند وقتی است که در مدفوع نوزاد ۱۰ ماهه ام رشته های نازک نخ مانند با رنگ سیاه مشاهده میکنم گویی شوید تازه مصرف کرده قطره آهن آیروویت میخورد و موز هم به وی میدهم آیا دلیل این رشته ها موز یا قطره آهن است؟

    با سلام ، اين مسئله نسبتا شايع مي باشد و همانگونه كه مرقوم نموده ايد مربوط به مواد غذايي بخصوص ميوه جات و الياف فيبر مي باشد. كه اهميت خاصي ندارد. قطره آهن هم گاهي سبب تيره شدن رنگ مدفوع مي شود كه مهم نمي باشد. . 
  • سلام آقای دکتر. برای دادن شیر دوشیده شده به کودک 2ماهه ام از قطره چکان و قاشق استفاده کردم ولی به سختی می خورد. می توانم از شیشه شیر استفاده کنم؟ البته فقط گاهی که شیرم را کامل نمی خورد. آیا ممکن است با این کار در خوردن شیر از سینه مادر مشکلی پیش آید؟

    با سلام، به نكته بسيار مهمي اشاره نموده ايد ، نظر به اينكه استفاده از شيشه و سر پستانك سبب مي شود تا نحوه شير خوردن كودك عوض شود يعني بدين گونه است كه شيرخوار در هنگام خوردن از شيشه بايد عمل مكيدن را انجام دهد ولي در تغذيه با شيرمادر بايد عمل دوشيدن را انجام دهد كه اين دو بسيار با هم فرق مي كنند و بعضي ازبچه ها يكي را انتخاب مي كنند كه در بسياري ازموارد شيشه ممكنست باشد. حتي گاهي تا مدتي بعضي از هر دو استفاده مي كنند ولي همواره خطر امتناع از پستان مادر وجود دارد كه بسيار بد مي باشد. لذا با توجه به مطالب فوق نبايد حتي شيرمادر را هم داخل شيشه به شيرخوارمان بدهيم. يك جانشين مناسب استفاده از فنجان است كه امروزه به نام كاپ شيردهي در بعضي از داروخانه ها در دسترس مي باشد. 
  • سلام آقای دکتر..من گوش دختر 9ماههمو به روش دستگاه سوراخ کردم. الان4 روز از سوراخ شدنش میگذره و گوشواره طلا شو انداختیم.. ولی داخل سوراخ گوش جایی که گوشواره هست ترشح زرد داره و کمی قرمزه.از پماد تتراسایکلین استفاده میکنم..ولی نگرانم میشه لطفا راهنمایی بفرمایید ..ممنون

    با سلام، بهتر است گوشواره طلا را بيرون بياوريد و بمدت چند هفته از حلقه نقره ( دقت شود كه نقره اصل باشد) براي وي استفاده نماييد. در اين مدت مي توانيد هر از چند گاهي آن را نيز داخل گوش بچرخايد. تا بهبود يابد و در آينده نيز شانس بسته شدن آن نيز كمتر گردد. 
  • سلام آقای دکتر. فرزندم 43 روزه است. گاهی به طرز عجیبی خواب عمیق دارد. به صورتی که بعد از 4 ساعت خواب و صداهای بلند و جابه جا کردنش به زور بلند می شود. آیا این حالت طبیعی است؟ این حالت تا به حال عصر و شب رخ داده است.

    با سلام در نوزادان وشيرخواران كمتر از دو ماه اگر بيشتر از سه ساعت روز و يا چهار ساعت شب خواب باشند و شيرنخورند بهتر است آنها را بيدار و تغذيه نمود، ولي اين دوران گذراست و اكثر مادران از درخواست شير مكرر كودكانشان شكايت دارند. 
  • با سلام و خسته نباشید به شما پزشک گرامی. سوال بنده این است که آيا قرص يا پودر هايي كه براي افزايش شير در بازار وجود دارد را توصیه می نمایید؟ دوما اینکه می شود هر دو یعنی قرص و پودر را با هم مصرف کرد ؟ و نهایتا ایا این نوع کمکی ها روند وزن گیری نوزاد را تسریع می نماید یا خیر ؟ با سپاس فراوان از سایت وزین شما

    با سلام بطور كلي اين مواد را به دو گروه مي نوان تقسيم كرد. گروه اول شيرهاي خشكي هستند كه موادي مثل ويتامين ها ي مختلف به آن اضافه شده و تامين كننده مواد غذايي مورد نياز مي باشد. در صورتيكه مادري در شرايط فقر مواد غذايي نباشد نيازي به اين شيرها وجود ندارد و يك تغذيه متعادل كافي مي باشد دوم انواع دارو هايي هستند كه سبب افزايش شير بخصوص در بعضي از مادرها مي شود. اگر اقداماتي كه سبب افزايش شير مي شود مثل استراحت، شيردهي مكرر و تخليه كامل حداقل يك طرف در هر بار شيردهي و ... سبب افزايش شير نشد، مي توان اين دارو ها را تست كرد. 
  • سلام جناب دکتر . تو ویزیت اخر فرمودید که اسهال اگر بیش از 10 دفعه در روز یا بیش از 10 شب طول بکشه، مهمه و باید بررسی بشه.سوال من اینه اگر شیرخوار یک ساله 4-5 بار در روز مدفوع شل برای بیش از 10 روز داشته باشه ، ایا بازهم نیاز به درمان دارد یا خیر? (بدون تب و خون در مدفوع)

    با سلام، البته اسهال طول كشيده يا مزمن به موردي گفته مي شود كه بيشتر از دو هفته طول بكشد. كه در اين صورت نياز به بررسي علل آن دارد. بطور مثال بايد آزمايش از نظر ديد مستقيم و كشت مدفوع ، تعيين ميزان اسيديتي و٠٠٠٠مورد بررسي قرار گيرد.  .  
  • سلام آقای دکتر. اول از سایت خوبتون تشکر می کنم. ایشالا سلامت باشین. سوالم: برای حمام کردن نوزادان بهتر است فقط از آب استفاده کرد یا شوینده ی خاصی را توصیه می کنید؟

    با سلام، برای شتشوی سر می توان از یک شامپوی مخصوص کودک و نوزاد استفاده نمود. البته باید دقت نمود که این شامپو با  نوزاد یا شیرخوار ما سازگاری داشته باشد. متاسفانه بعضی از انواع و مارک های معروف در بازار ممکن است ) . تقلبی باشد. باید کودک خود را ارزیابی نماییم و بر اساس نوع پوست وی ( خشک یا چرب) از یک روز درمیان تا هفته ای یکبار وی را شستشو نماییم. (برای اطلاعات بیشتر به کتاب پاسخ به سوالات مراجعه شود. 
  • دکتر جان سلام قطره مولتی ویتامینی تهیه کردم به نام" وی تا نه".این قطره ویتامین های مرسوم مانند آ+د+ب1+ب2+... و آهن و روی را دارد.دلبندمان 44 روزه است.می توانیم این قطره که حاوی آهن و روی است را به او بدهیم یا مولتی ویتامینی فاقد آهن و روی ؟ با تشکر از سایت خوب و پاسخ های سریع و دقیقتان.

    با سلام، مسئله مهم دريافت روزانه ٤٠٠ واحد ويتامين دي مي باشد. لذا از هر قطره اي كه استفاده مي كنيد بايد اين نكته رعايت شود. ساير مواد مثل مقادير كم از ساير ويتامين ها و آهن و روي چندان ضروري نيستند. هر چند كه اين مقادير ضرري نيز ندارند. امروزه قطره هايي نيز در دسترس است كه تنها ويتامين دي دارند. 
  • سلام آقای دکتر. دخترم 24 روزشه. تست اول غربلگری تیروئیدش 6.6 بوده و تست دوم که 4 روز بعد انجام شد 6.2 بود. در پاتوبیولوژی مرکزی آزمایش خون وریدی انجام داد(یک هفته بعد که 17 روزش بود) جوابش این بود: TSH: 12.66 uIU/ml با (Reference range : 0.43-16.1(Neonate که نرمال بود. اما خانه سلامت گفت که با این وجود باید به متخصص غدد اطفال مراجعه کنیم که متاسفانه اگر در لیست انتظار متخصص بمانیم 28 روز دخترم رد می شود با توجه به اینکه خانه سلامت به ما تذکر داده که تا قبل از 28 روزگی در صورت لزوم باید درمان شروع شود. دکتر متخصص اطفال با معاینه فرزندم با اطمینان می گفت بچه اصلا کم کاری تیروئید ندارد اما چون خانه سلامت نظر دیگری داشت ما به شک افتاده ایم. به نظر شما آیا نیازی به مراجعه وجود دارد و در این صورت تاخیر در شروع درمان تا چه حد خطرناک است؟

    با سلام، در بررسي بصورت غربالگري تنها TSH را اندازه گيري مي كنند و اگر از پنج بالاتر باشد بايد مورد توجه و بررسي بيشتر قرار گيرد.  اين بررسي شامل معاينه باليني و كنترل ساير پارامترهاي تيروييد است كه با خون وريدي بررسي مي گردد. با توجه به همه اين موارد در مورد نوزاد تصميم گيري مي شود. 
  • با عرض سلام و ادب خدمت جناب دکتر کاظمیان آقای دکتر قطره آهن برای بچه شش ماهم از چه مارکی استفاده کنم؟؟ ایرانی بهتره یا خارجی؟؟؟ کدوم مارک هارو توصیه میکنید؟؟ قطره های آهن ماد و داروپخش گرفتم خیلی بد مزه هستند و مدام اینارو بالا میاره!!! ممنون از لطف و بزرگواریتون.

    با سلام، اصولا قطره هاي آهن بعلت وجود تركيب آهن طعم خوبي ندارند. قطره هاي آهن ايراني عموما فروس سولفات هستند كه آهن بهتري براي بدن مي باشد ولي طعم خوبي ندارند. قطره هاي خارجي از ساير ملح ها درست شده اند مثل گلوكونات كه مختصري قابليت تحمل بهتري دارند ولي از خاصيت كمتري برخوردارند. بهرحال بايد قطره آهن را حداقل نيم ساعت بعد از شير و از كنار دهان بطوري كه در تماس با دندان نباشد داد و بعد از آن هم به شيرخوار كمي آب داد. 
  • سلام دکتر عزیز..دختر 8ماهه ی ما سرش خیلی عرق میکند به طوری که شبها موقع خواب مجبور به تعویض بالش او هستیم.و یا موقعی که شیر میخورد نیز این اتفاق می‌افتد و عرق میکند که باید لباسش را عوض کنیم..میخواستم ازتون بپرسم مشکلی نداره این تعرق بیش از حد؟؟؟جایی مطلبی خوندم که گفته بود ممکن است به خاطر کمبود ویتامین د باشد به خاطر همین نگران شدم..لطفا راهنمایی بفرمایید..سپاسگزارم. ..

    با سلام، در بيشتر مواقع علت آن وجود زمينه ارثي يا ژنتيك در خانواده شما يا همسرتان مي باشد  كه در اين مورد مشكلي نيست و چندان هم درماني ندارد. گاهي بدليل كمبود آهن در شيرخوار تعريق  بيش از حد ديده مي شود كه اگر قطره اش  را نمي خورد به او بدهيد. بندرت چنانچه در زمان شيرخوردن و فعاليت تعريق زياد مي كند ممكن است از نظر مشكلات قلبي نيز بررسي  و معاينه شود. ( براي اطلاعات بيشتر به كتاب پاسخ به سوالات مراجعه شود).  ه
  • سلام آقای دکتر. دخترم 15 روزه است. بعد از تست غربالگری گفتند مبتلا به کمبود آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز یا فاویسم است. در برگه ای که یهم دادند از خوردن یکسری دارو منع شده ام. قرص آهن و کلسیم دی و مولتی ویتامین و لووتیروکسین نیم و یک قرص که برای تسریع در بهبود زخم های زایمان مصرف می کنم (Langzeit Vitamin C plus Zink) برای دخترم مضر نیست. دوما آیا لازم است دخترم را نزد متخصص خون اطفال ببرم. اصلا چه اقدامی را لازم میبینید؟

    با سلام  فاويسم خوشبختانه مشكل و بيماري نگران كننده اي نيست. اين بيماري كه زمينه ژنتيكي دارد در بعضي از مناطق كشور ما فراوان وجود دارد. و ما در مورد چند دارو كه عمده ترين آنها آسپرين و كوتريموكزازول است كه نبايد استفاده نماييم ( اين داروها جايگزين مناسب دارند) . بقيه ليست داروها  هم كه در حالت معمول چندان مورد استفاده ندارند ، لذا شما يكي در مورد باقلا بايد حواستان باشد و يكي هم در مورد نفتالين كه براي لباس استفاده مي شود .  بهر حال دانستن مشكل سبب مي شود كه ما جلوگيري نماييم و جاي نگراني ندارد. (داروهايي كه مرقوم فرموديد مانعي ندارد كه استفاده نماييد ). 
  • سلام آقای دکتر. نوزادم 9 روزه است. در روز 7ام تولد تست غربالگری داده ایم. امروز زنگ زده اند و گفته اند فردا برای تست مجدد بیایید. تیروئید دخترم 6 بوده است. من خودم در دوران بارداری کمی کم کاری تیروئید داشتم. قرص لوتیروکسین نیم می خوردم. گفته اند شاید خون مادر در خون نوزاد بوده است. الان خیلی نگرانم که اصلا اگر دخترم کم کاری تیروئید داشته باشد این عدد چه حالتی از بیماری است و چه درمانی دارد و این بیماری در نوزادان چقدر مهم است؟ متشکرم

    با سلام، 1- در بسیاری از موارد کمکاری تیرویید بصورت گذرا می باشد. دلیلی که می خواهند دوباره کنترل نمایند هم همین است. 2- تیرویید مادر و نوزادتقریباً می توان گفت که به هم ربطی ندارند. 3- در صورت وجود کمکاری تیرویید نگرانی وجود ندارد و بیماری قابل علاج با دادن داروست. نگرانی زمانی است که نوزاد بیمار باشد و ما ندانیم. و درمان نکنیم.   
  • سلام اقای دکتر. پسرم 4 ماهشه. الان 3 روزه که هر کاری میکنم سینه رو پس میزنه و شیر نمیخوره. با شیشه هم امتحان کردم بازم فایده نداشت.و به محض اینکه سینه یا شیشه رو به دهنش نزدیک میکنم به شدت بی تابی و گریه میکنه. تو این سه روز تقریبا یک سوم حالت عادی تونستم بهش شیر بدم.لطفا راهنماییم کنید

    با سلام، مشکل ایجاد شده می تواند بدلایل مختلفی اتفاق بیفتدکه به ذکر تعدادی ازانها اشاره می شود: 1- سردر گم شدن شیرخوار بدلیل استفاده همزمان از شیشه و پستان مادر . لذا توصیه اکید می شود که به هیچ وجه حتی برای دادن شیرمادر از شیشه استفاده نشود. در این موارد می توان از قاشق یا فنجان و... استفاده نمود. 2- ممکن است در شرایطی طعم شیرمادر تغییر یابد مثلا اگر مادر از ادویه زیاد یا موادی مثل سیر یا پیاز استفاده نماید.یا اینکه بوی بدن خود را تغییر داده باشد مثل استفاده از عطر و اسپری که برای شیرخوار خوشایند نباشد. 3- گاهی خود شیرخوار مشکل دارد که مثلا در دهاانش برفک ایجاد شده و نمی تواند خوب شیربخورد یا اینکه بیماری دیگری دارد که وی را بی اشتها کرده است. بهر حال در اکثر مواقع این مشکل گذرا می باشد ودر صورت تداوم باید وی معاینه و بررسی شود. 
  • با عرض سلام کودک چها ماه و نیمه ام در حال خوابیده خیلی به خودش فشار میاره و زور میزنه.شیر خوردنش به موقع و باد گلو هم میزنه ولی با این حال دراز کش زور میزنه.وقتی بلندش میکنم اروم میشه. ایا جای نگرانی هست؟

    با سلام، بطور كلي به نظر نمي رسد كه مشكل خاصي باشد.   معذالك اين اقدامات پيشنهادي را در مورد وي انجام دهيد:  ١- نحوه خواباندن او را عوض كنيد ، يا بصورت شيب دار مثلا در حدود سي درجه  و يا ينكه به بطور متناوب روي پهلوي راست و چپ بخوابانيد. ٢- بطور مكرر و منظم شيرخوار خود را ماساژ دهيد.  اين كار براي همه بدن وي انجام شود. 
  • سلام دکتر جان. با سپاس از سایت عالیتون. نوزاد 3 ماهه دارم به مدت 1 هفته به علت RDS در NICU بستری بود. در ماه اول تست بینایی و شنوایی گرفته شد که خوشبختانه مشکلی نداشت. ایا لازمه دوباره تست های فوق در سه ماهگی انجام شود؟

    با سلام و تشكر، در مورد معاينه چشم اگر نوزادي باوزن كمتر از ٢ كيلوگرم و بخصوص كمتر از ١٥٠٠ گرم متولد شود بايد در ماه اول تولد مورد بررسي قرار گيرد و سپس با نظر چشم پزشك هر هفته يا هر دو هفته يكبار تا اطمينان كامل تحت نظر باشد.  ولي در موارد عادي بهتر است همه شيرخواران تا قبل از يكسالگي حداقل يكبار توسط چشم پزشك معاينه و از نظر دوربين، نزديك بين و انحراف چشم مورد ارزيابي قرار بگيرند. در مورد گوش در بسياري از مراكز بررسي اوليه پس از تولد انجام مي شود و اگر نتيجه مطلوب بدست نيامد مجدد بين دو تا سه ماهگي بايد بررسي تكرار شود.