پرسش و پاسخ

اگر سوالی دارید که در لیست زیر نیست اینجا مطرح کنید

  • دکتر جان سلام.دخترم 20 روزه است.او در هنگامیکه از شیر خوردن سیر می شود به خواب می رود.وقتی دلبندمان را به محل خواب اصلی اش منتقل می کنیم بیدار شده و طلب شیر میکند.حال وقتی به درخواست او جواب مثبت میدهیم به دو مشکل برمی خوریم:1-برگرداندن شیر مازاد 2-دل درد حال می توانیم به او پستانک بدهیم یا کماکان باید صبر پیشه کنیم؟ با تشکر

    با سلام، گاهي بعضي از نوزادان و شيرخواران همانطور كه مرقوم نموده ايد مي خواهند از سينه مادر به جاي پستانك استفاده نمايند.  اين كار سبب زخم شدن نوك پستان و خستگي مادر مي شود. لذا در اين موارد كه از شيرخوردن كودك مطمئن هستيم بهتر است در صورت بيدار شدن مجدا وي را بغل كرده ولي شير ندهيم تا اين عادت را كنار بگذارد. استفاده از پستانك توسط بعضي از صاحب نظران ممنوع و بعضي مجاز مي دانند ولي ممكن است كه كودك شما آن را نپذيرد   توصيه مي شود اگر شيرخواري از پستانك استفاده مي كند، در زمان در آوردن دندان  پستانك را از او  بگيرند.  
  • با سلام..جناب دکتر دختر 7ماهه ی من چند روز پیش سرما خورده بود که البته الان خوب شده ولی بینیش همچنان کیپ هستش و موقع خواب از راه دهان نفس میکشه.با وجود اینکه من از قطره کلر سدیم زیاد براش استفاده میکنم اما همچنان این مشکل رو داره..لطفا راهنمایی کنید..از لطفتون سپاسگزارم...

    با سلام، متاسفانه اين مشكل شايعي است و بخصوص در فصل پاييز بدليل بيماري هاي ويروسي اين اتفاق مي افتد. چون سن شيرخوار شما كم است چندان از داروهاي ضد حساسيت و سرما خوردگي هم نمي نوان بهره گرفت. بجز قطره كلرور سديم كه اشاره نموديد در زماني كه هوا خشك باشد مي توان از بخور سرد استفاده نمود. در كودكاني كه شيرمادر مي خورند دوره اين بيماريها كوتاه تر مي باشد، گاهي هم ممكن است بدليل وجود آلرژي باشد كه بايد در صورت ادامه مشكل، مورد بررسي قرار گيرد. 
  • با سلام خسته نباشید. نوزاد سه ماه دارم. برای قطره مولتی ویتامین هر کاری می کنم نوزاد قطره نمی خوره و سریعا بالا میاره. هر چند بار هم که امتحان کرئم فایده نداشت. خواهش میکنم راهنمایی کنید که ایا قطره را می توانم با شیر مخلوط کنم یا اصلا راه دیگه ای هست؟ با سپاس از زحمات شما

    با سلام ، همانطور كه در سوال ديگر هم اشاره شد مهم اين است كه روزانه ٤٠٠ واحد ويتامين دي به شيرخوار برسد لذا مي توانيد از ساير قطره هاي حاوي اين مقدار ويتامين استفاده كنيد شايد شيرخوارتان تحمل كند. راه ديگري هم وجود دارد كه از آن جمله تقسيم دارو در چند وعده. ،. چكاندن در قاشق و تجويز آن قبل از شيردهي  و... توجه داشته باشيد كه هميشه دارو ها را قبل از تجويز به شيرخوار از نظر طعم و سلامت بررسي نماييد. مي توانيد در اولين نوبت هر داروي جديد را خودتان بچشيد 
  • دکتر جان سلام دخترم را برای ویزیت بعد از تولد نزد شما آوردم.شما در نسخه او یک قطره مولتی ویتامین و یک قطره آ+د مرقوم فرمودید.الان هر جفت قطره ها را به میزان ۲۵ قطره (از هر کدام) به دلبندمان میدهیم.آیا دادن هر دو قطره توامان لازم است یا فقط یکی از این قطره ها را فعلا استفاده کنیم؟ با تشکر

    با سلام ، مقدار نياز اصلي نوزاد و شيرخوار به ويتامين اضافي منحصر به ويتامين دي. مي باشد كه هم در مولتي ويتامين و هم در آ+ د  وجود دارد پس در هر شبانه روز يك سي سي از آنها كافي است و لازم نيست از هر دو بدهيم. به عبارت ديگر مقدار مورد نياز ٤٠٠ واحد در شبانه روز است كه در هر سي سي آن وجود دارد.  
  • جناب دکتر سلام.دخترم در 40 هفتگی به دنیا آمده و الان 7 روزه است. در بیمارستان شنوایی سنجی و بینایی سنجی نشده.آیا لازم می بینید به محلی برای این تست ها برویم؟

    با سلام، در مورد گوش چندي است كه در بسياري از زايشگاه ها تست اوليه غربالگري شنوايي انجام و والدين را از نتيجه آن مطلع مي نمايند. اگر براي نوزاد شما انجام نشده تا قبل از سه ماهگي بهتر است انجام و مطمئن شد. در مورد چشم در يك نوزاد رسيده كه وزن بالاي دو كيلو دارد معاينه اوليه در بيمارستان و بررسي رفلكس نوري، (صورت طبيعي بودن ) كافي است و تا قبل از يكسالگي معاينه مجددي در زمينه بررسي انحراف، دوربين يا نزديك بين بودن توسط چشم پزشك بايد انجام شود.   
  • سلام..دکتر عزیز .دخترم مریض شده بود و شما براش شربت و استامینوفن تجویز کردید..دخترم تحت هیج شرایطی قطرشو نمیخوره و بالا میارتش میشه از شیاف واسش استفاده کنم؟دمای بدنش با دماسنج دیجیتالی 37.3 هست..این یعنی تب داره؟؟؟ ممنون

    با سلام، تب كمتر از ٣٨ درجه نياز به تب بر ندارد چون تب به ميزان كم بعنوان عامل دفاعي محسوب مي شود. ولي در صورت افزايش هر شش ساعت و در صورتي كه از ٣٩ درجه بالاتر بود هر ٤ ساعت نياز به تب بر مي باشد. بهتر است كه نيم ساعت بعد از تجويز دارو پاشويه با آب ولرم انجام گيرد. مقدار استامينوفن بستگي به وزن دارد. يك شياف كامل براي وزن حدود ١٢ كيلو گرم مناسب است.   ( براي اطلاعات بيشتر در مورد تب به كتاب پاسخ به سوالات مادران مراجعه شود) 
  • با سلام دختر من ۴۰روزشه ، دفع مدفوع مناسب نداره ، هرروز روغن گلیسیرین به مقعدش تزریق میکنم چیکار کنم ضررنداره?ک با تشکر

    با سلام ، اين شيرخوار بايد ويزيت و معاينه شود. در مورد يبوست طيف مشكلات احتمالي زياد است و بايد بررسي شود. گاهي مشكل به راحتي حل مي شود و گاهي به بررسي هاي زيادي نيازمند است. 
  • سلام و خسته نباشید..دکتر عزیز دختر من به پروتیین گاوی حساسیت داشت.الان که هفت ماهه شده من میتونم لبنیات یا گوشت بخورم؟در ضمن چند شب پیش کمی کیک خوردم ولی تو مدفوعش خون نبود ولی یه چیزای سبز رنگ و لزجی بود..ممکنه به خاطر خوردن کیک باشه؟ و اینکه میتونم بهش سرلاک بدم؟ممنون از لطفتون.

    با سلام، خوردن کیک و نداشتن علامت در شیرخوار رد کننده نیست. شما در صورتی که اصولا شیرخوارتان خیلی حساسیتی بنظر نمی رسد بتدریج ابتدا از ماستی که خودتان با شیر کاملا جوشیده شده بسته باشد ( حاوی خامه اضافی نباشد) می توانید تست نمایید. در صورتی که بتدریج علامتی بروز نکرد از شیری که حدود بیست دقیقه جوشیده شده باشد می توانید استفاده نمایید. از غذاهای آماده شیرخوار بعلت وجود شیرخشک موجود در آن فعلا استفاده ننمایید..  
  • با سلام نوزاد ۷ ماهه ای دارم که پس از شروع غذای کمکی حریره بادام کهیر کوچکی گوشه لبش بوجود آمدکه طبق امر شما فرنی با شیر گاو تا ده روز قطع شد ولی در این مدت بهبودی حاصل نشده و فقط کهیر کم رنگ یا پر رنگ میشود در حال حاضر یک ماه از قطع فرنی گذشته اما نمیدانم میشود لبنیات را به رژیم غذاییش اضافه کرد یا نه ؟ (کهیر کاملا خشک میشود و خارش یا ترشح ندارد و با زدن ویتامین A بهتر میشود) لطفا راهنمایی بفرمایید با تشکر

    با سلام، در مورد پیدا کردن عامل حساسیت این نکته مهم است که گاهی با قطع آن ماده پس از چند روز علایم از بین میرود و با تجویز مجدد علایم برگشت می کند که تایید کننده است و بایستی تا مدت طولانی از ان ماده استفاده ننماید. در مورد شما اگر اطمینان دارید که برای مدتی پروتئین گاوی هم از غذای کودک و هم از غذای مادر حذف شده و تظاهرات باقی است ، ممکن است عامل حساس کننده مواد دیگری باشند. که باید از نظر مواد دیگر بررسی شود. 
  • با سلام اقای دکتر ایا خوردن شیر و میوه ها بعد از هفته اول زایمان برای مادر ضرر دارد ممنون

    با سلام، از آنجا که ممکن است در هفته اول شیر یا بعضی از میوه ها برای مادر ایجاد نفخ نماید و بخصوص در مواردی که سزارین شده اند مشکل ساز باشد گفته می شود که نخورند. ولی در مورد نوزاد این مسئله در صورت حساس بودن وی ممکن است تا مدت بیشتری ادامه یابد. لذا در صورت وجود مشکلی در نوزاد طبق دستورالعمل کولیک نوزادی (مراجعه به کتاب) بایستی عمل شود. 
  • خسته نباشین چند وقتیه مدفوع پسرپنج ماه و نیمه من شل شده و دونه های شیر داخلش خیلی کم شده دلیلش چیه

    با سلام، در هر سنی ممکن است ویروس یا بندرت باکتری های ایجاد کننده اسهال وارد بدن شیرخوار شود . در مواردی که سن زیر شش ماه باشد هنوز وضعیت دفاعی بدن خوب است و بخصوص اگر شیرخوار بطور انحصاری از شیرمادر تغذیه می کند سبب می شود که بیماری بصورت خفیف و وگذرا در اید. باید دانست که اسهال ویروسی دارویی بجز شیرمادر ندارد ولی در موارد شدید یا وجود تب بالا باید بیمار معاینه و در مورد آن تصمیم گیری بعمل آید. 
  • سلا و خسته نباشید..دکتر عزیز از انجایی که شیر خواران از 6 ماه دوم باید اهن مصرف کنند 15 قطره ایروویت نیم سی سی میشود ولی روی بروشور نوشته که زیر 1 سال 1 سی سی...حالا من باید کدوم رو مد نظر بگیرم؟؟؟؟؟ممنون از لطف و زحماتتون.

    با سلام،  ميزان مورد نياز به آهن در شيرخواران شش ماهه تا دو ساله در حدود پانزده ميلي گرم از آهن خالص مي باشد كه بسته به كارخانه سازنده و ممكن است مقداري ممكن است متفاوت باشد، در قطره فروس سولفات كه ساخت ايران است هر قطره در حدود يك ميلي گرم آهن خالص (المنتال) مي باشد. در مورد ساير قطره ها اين مقدار سعي مي شود تا در حد يك سي سي باشد، ولي بهترين كار مطالعه دستورالعمل كارخانه سازنده مي باشد. 
  • با سلام وخسته نباشید..دختر من الان 7 ماهشه واصلا غذای کمکیشو نمیخوره و چون بلافاصله بعد شیر باید بهش داد هر چی که خورده رو بالا میاره و تمایلی به غذاش نشون نمیده..البته منم به زور بهش نمیدم..ولی وزنش خیلی کمه رو نمودار 6200 و وزن تولدش 3 کیلو بوده ..لطفا اگه میشه راهنمایی کنید ممنون...

    با سلام، همانگونه که مرقوم فرموده اید مهم است که تغذیه کمکی در شش ماه دوم بلافاصله و بعد از شیرمادر داده شود. اگر شیرخواری نمی خورد چند دلیل مهم می تواند داشته باشد: 1- شیرمادر به میزان کافی است و نیاز چندانی کودک به  کمک ندارد که در این حالت غذا فقط جهت آشنا شدن شیرخوار برای ساتفاده ازآن  بعد از یک سالگی می باشد. 2- اگر شیرخوار وزن مناسب ندارد ( این مسئله باید توسط نمودار رشد ارزیابی شود ) و اگر کمبود رشد وجود دارد بایستی علل آن مورد بررسی قرار گیرد.3- گاهی طعم غذا برای شیرخوار خوشایند نیست که در اغلب موارد بدلیل آشنا شدن وی با غذاها و مزه های بهتر می باشد. در این مورد باید دقت نمود و از آشنا شدن وی از این به بعد جلوگیری کرد و گاهی یکی دو هفته وقت لازم است تا دوباره شیرخوار به غذا خوردن با غذای خودش برگردد.   
  • با سلام جناب دکتر مدتی است پسر 5 ماهه من به شدت زبانش را میمکد این نشانه چیست؟

    با سلام، اگر بصورت گاهگاهي و ريتميك نباشد اشكالي ندارد. در اين سن اين حركت بيشتر به علت خارش لثه ها و يا گاهي نيز بدنبال ريفلاكس اتفاق مي افتد. در اغلب موارد اين مشكل بصورت گذرا مي باشد. 
  • با سلام جناب دکتر. شیرخوار 8 ماهه من از شب گذشته دچار گرفتگی بینی شده به طوری که شیرخوردن کمی برایش مشکل بود .به طور مکرر از اسپری دکوسالین استفاده کردم. ولی از امروز صبح آبریزش بینی به همراه اشکریزش و قرمزی چشم هم داره.تا الان تب نکرده، شیر و غذایش را مطابق معمول با اشتها خورد.آیا لازمه به جز دکو سالین کار دیگه ای هم انجام بدم؟یا بیارم خدممتون؟ وزنش هم حدود 9 کیلو است.

    با سلام، همانطور كه مستحضر هستيد سايت مربوط به سوالات غير اورژانس مي باشد. معذالك در مورد شيرخواران شما چنانچه آبريزش همراه با تب يا سرفه زياد باشد بايد حتما ويزيت شود. برعكس در صورتيكه حال عمومي خوب باشد و شيرخوار با اشتها تغذيه نمايد و ساير علايم نيز اضافه نشود معمولا مشكل ويروسي مطرح است و بعد از مدت چند روز  بهبود مي يابد. 
  • سلام شیرخوار 3 ماهه من بعضی اوقات بدون اینکه شیر بالا بیاورد درحال جویدن زبان خود است و این مسئله باعث نگرانی شده. لطفاً راهنمایی بفرمایید. ضمناً گاهی اوقات شیری که از دهان بالا میآورد کاملاً غلیظ بوده و حالت کشدار بخود میگیرد. آیا جای نگرانی است؟ و اگر درهنگام خواب که رفلکس معده اتفاق میافتد و گاهی حالت خفگی به نوزاد دست میدهد آیا راه چاره دارد؟

    با سلام، در اغلب نوزادان و شيرخوران در ماه هاي اول تولد ريفلاكس وجود دارد و در صورتيكه وزن گيري مناسب در كودك وجود داشته باشد نگران كننده نمي باشد. با توجه به اينكه اغلب داروهاي مربوط به ريفلاكس امروزه با شك وترديد تجويز مي شود تنها عامل كمك كننده درماني ، رعايت رژيم غذايي در مادر بخصوص در مورد پروتىين گاوي ( گوشت گاو و لبنيات) و اصلاح پوزيشن كودك در زمان خوابيدن كه با زاويه بين ٣٠ تا ٤٥ درجه خوابانده شود. همچنين تغذيه بايستي نه چندان مكرر ونزديك به هم و نه خيلي با فاصله زياد باشد.  
  • با سلام جناب دکتر پسر من چهار ماه و نیمه اس وزنش هم حدود هفت و سیصد هستش الان به مدت یک ماهه که معده اش منظم کار نمیکنه چند بار براش شیاف گلیسیرین استفاده کردم اما در مراجعه ای که به مطب شما داشتم فرمودید که نوزاد عادت میکنه و نباید زیاد استفاده بشه پسرم شیشه هم نمیگیره و با قطره چکون بیشتر از ده سی سی آب نمیخوره الان هم پنج روزه معده اش کار نکرده فقط یک بار که دلش رو ماساژ دادم یک کم مدفوع کرد احساس میکنم داره اذیت میشه چون بعضی وقتا خیلی زور میزنه و خیلی زیاد از روده اش گاز دفع میشه و دایم هم باید آروغشو بگیرم به توصیه شما تعداد دفعات شیردهی هم منظم کردم اما همچنان مشکل وجود داره ممنون میشم راهنمایی کنید

    با سلام  - مشكل يبوست واختلال دفع اگر چه در اغلب اوقات با تنظيم تغذيه و عادات غذايي و نيز ماساژ در شيرخواران و وورزش و تحرك در سنين بالاتر حل مي شود ولي گاهي مي تواند بصورت بيماري هاي نادر ومشكل در تشخيص و درمان خود را نشان دهد كه نياز به بررسي هاي پيشرفته و مشاوره با افراد مختلف باشد. لذا در صورت تداوم بررسي بيشتر ضروري به نظر مي رسد. 
  • با سلام و عرض خسته نباشید سرفه در شیرخوار چهار ماهه که بیش از ده روز طول کشیده و همراه با خلط می باشد و با مراجعه به پزشک بهبودی چندانی نداشته است ، چه باید کرد؟

    با سلام از آنجا كه سرفه يك علامت است ( بيماري نيست) لذا بخصوص در مواردي كه طولاني و بيش از يكي دو هفته مي شود بايستي بدنبال علت آن بود كه با بررسي هاي بيشتر شامل معاينه مكرر باليني گرفتن عكس راديولوژي و آزمايش خون و ... پي به علت آن برد. حتي جهت اطلاع عرض مي كنم مواردي نادري نيز وجود دارد كه منجر به بستري و نياز به بررسي هاي پيشرفته دارد. بهر حال تا زمان تداوم علامت نياز به بررسي بيشتر وجود دارد.  
  • سلام،جاي واكسن روي بازوي دخترم كه در بيمارستان بهش زدن مثل جوش شده و سر جوش حالت چركي گرفته.جاي نگراني هست؟؟

    خير، نگراني ندارد بلكه طبيعت اين واكسن اين است كه بطور تدريجي تغيير مي كند و پس از ايجاد قرمزي و تورم  مختصري چرك ممكن است از آن خارج شود و حتي اين كار ممكن است چند نوبت نيز تكرار شود. ولي اقدام درماني خاصي نياز ندارد.  
  • دختر دو ماهه من نفخ شديد ميكند با توجه به رعايت تغذيه خودم و زمان شير دهي،ايا قطره دايميتيكن مجاز هست؟

    استفاده از انواع مختلف داروها براي درمان نفخ و دل درد داراي تاثير موقت مي باشد. از طرفي توصيه مي شود كه حتي الامكان از مصرف دارو بخصوص قبل از شش ماهگي خود داري نماييد. بطور تجربي ديده شده چنانچه فاصله شيردهي بدرستي رعايت شود و رژيم مادر هم مناسب باشد، ممكن است يك ماده حساس كننده اي در غذاي مادر وجود دارد كه به آن توجه نشده است و در اكثر مواقع با قطع آن مشكل برطرف مي شود.  پس استفاده از دارو را خيلي محدود نماييد و پيگير يافتن مورد باشيد. گاهي هم هيچ علتي يافت نمي شود و پس از گذشت مدتي مشكل خود به خود رفع مي شود.